Toate sistemele sunt funcționale.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

ADR demarează proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”, finanțat prin PNRR, Componenta 7 „Transformare Digitală”, Investiția I19

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a semnat, la data de 16 decembrie 2022, contractul de finanțare pentru proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”, aferent investiției I19 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme, în valoare de 36 de milioane de euro.

Proiectul va sprijini transformarea digitală a minim 2000 de întreprinderi mici și mijlocii prin consolidarea competențelor digitale ale angajaților lor și specializarea forței de muncă în domenii tehnologice avansate. Angajații IMM-urilor își vor putea îmbunătăți nivelul de cunoștințe și competențe prin participarea la programe de formare în nouă domenii tehnice cheie.

Angajații IMM-urilor vor putea beneficia gratuit de module de formare/perfecționare pentru îmbunătățirea competențelor, cu aplicabilitate în tehnologiile avansate, respectiv:

 1. Internet of Things;
 2. Big Data;
 3. Cloud technologies;
 4. Învățarea automată – Machine Learning;
 5. Inteligența artificială;
 6. Automatizarea proceselor robotice – RPA;
 7. Blockchain;
 8. Cyber-Physical Systems;
 9. Additive manufacturing.

Pentru realizarea obiectivelor proiectului, ADR va organiza o procedură competitivă, transparentă și nediscriminatorie, prin care va selecta parteneri care să furnizeze programele de formare pentru angajații IMM-urilor și să realizeze formarea și evaluarea acestora.

Totodată, ADR va dezvolta o platformă pentru realizarea acestor cursuri. Platforma de e-learning implementată și funcțională va avea minim următoarele funcționalități:

 1. e-learning, inclusiv modulul de testare;
 2. modul de depunere solicitări de sprijin din partea IMM-urilor.

În luna februarie a anului 2023, ADR va lansa procedura națională de selecție a partenerilor ce vor realiza formarea și evaluarea competențelor profesionale ale angajaților IMM-urilor în cele nouă domenii menționate anterior.

Pentru a veni în sprijinul potențialilor parteneri în pregătirea candidaturii, ADR pune la dispoziție informații cu privire la criteriile de selecție a acestora:

 1. să fie autorizați ca furnizori de formare profesională pentru adulți finalizate cu certificate de absolvire cu recunoaștere națională;
 2. să dețină resurse umane suficiente și calificate pentru a putea susține programele de formare;
 3. să dețină experiență relevantă în domeniul programelor de formare ce răspund nevoilor de îmbunătățirea a nivelului de cunoștințe, competențe, aptitudini sau recalificarea angajaților din IMM-uri, în domeniile solicitate;
 4. să prezinte curricula de formare care să abordeze toate cele 9 tehnologii avansate;
 5. să asigure că prețul curriculei și al formării pentru activitatea pentru care dețin expertiză și competențe este rezonabil (justificat).

Partenerii  trebuie sa fie entități/instituții/organizații cu personalitate juridică sau consorții formate din  acestea. Vor fi excluse persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau echivalent.

Partenerii trebuie sa facă parte din următoarele categorii:

 • persoane juridice acreditate ca furnizori servicii de formare;
 • instituții de învățământ superior acreditate organizatoare de programe postuniversitare, în conformitate cu METODOLOGIE-CADRU din 12 august 2019 de organizare și înregistrare a programelor postuniversitare de către instituțiile de învățământ superior, emisă de Ministerul Educației.

Potențialii parteneri trebuie să aibă o metodologie de formare bine pusă la punct, pe care să o adapteze și să o aplice în contextul proiectului.

Sperăm ca aceste informații să ajute potențialii parteneri în pregătirea dosarelor de candidatură  pentru viitoarea procedura de selecție, care este programată pentru lansare în luna februarie 2023.

Pentru mai multe informații, adresa de contact aferentă proiectului este: secretariat.competente@adr.gov.ro.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță lansarea cererii de propuneri pentru „Sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale”, aferent Investiției I19 – Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță lansarea cererii de propuneri pentru „Sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale”, aferent Investiției I19 – Scheme dedicate perfecționării/recalificării

Citeste mai mult »
Sari la conținut