Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Anunț privind publicarea de Comisia Europeană a propunerii de Regulament privind guvernanța datelor la nivel european

La data de 25 noiembrie 2020, Comisia Europeană a publicat propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind guvernanța datelor la nivel european (Legea privind guvernanța datelor).

Propunerea creează fundamentul unui nou mod european de guvernanță a datelor, în concordanță cu valorile și principiile UE. Instrumentul urmărește să stimuleze disponibilitatea datelor pentru utilizare prin creșterea nivelului de încredere în intermediarii de date și prin consolidarea mecanismelor de partajare de date în UE.

Prezenta propunere completează Directiva (UE) 2019/1024 a Parlamentului European și a Consiliului din 20 iunie 2019 privind datele deschise și reutilizarea informațiilor din sectorul public (Directiva privind datele deschise),  întrucât aceasta se referă la datele deținute de organismele din sectorul public care fac obiectul drepturilor altor persoane și, prin urmare, nu intră în domeniul de aplicare al acestei directive.

Totodată, proiectul va contribui la crearea pieței unice a datelor, asigurând apariția de noi servicii și funcționarea transfrontalieră a acestora prin intermediul unui set de dispoziții armonizate.

Textul documentului poate fi accesat la următorul link:  https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:52020PC0767&from=DA

Persoanele sau organizațiile interesate pot transmite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la documentul sus-menționat la adresa: sriae@adr.gov.ro.  

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Sari la conținut