Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală

Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală — CNTD — este o structură participativă stat-privat-mediu academic pentru realizarea transformării digitale a României.

CNTD are rolul de a facilita implicarea tuturor actorilor interesați — instituții publice, reprezentanți ai companiilor de profil, ai camerelor de comerț și industrie, ai partenerilor sociali, ai organizațiilor neguvernamentale ale mediului de afaceri din sectorul digital, ai mediului academic, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior sau ai institutelor de cercetare cu activitate în domeniul digital — în dezbaterea propunerilor și a măsurilor care au scopul de a contribui la transformarea digitală a economiei și societății românești, în linia direcțiilor de acțiune europene.

În activitatea sa, CNTD colaborează cu instituțiile publice și mediul academic, care pot fi invitate la lucrările grupurilor la inițiativa Autorității pentru Digitalizarea României.

Toți membrii CNTD sunt reprezentanți ai tuturor entităților care au fost acceptate să facă parte din acest organ consultativ.

Board-ul CNTD este format din președintele ADR (care are și calitatea de președinte CNTD) și alți 15 membri numiți de președinte.

La ședințele CNTD pot participa cu statut de invitat – observator și fără drept de vot și invitați din mediul de afaceri sau societatea civilă, interesați de subiectele ce urmează a fi dezbătute, cu acordul președintelui ADR.

Şedinţele CNTD sunt conduse de preşedintele ADR, iar Secretariatul CNTD este asigurat de către ADR.

Consiliul conţine cel puţin cinci reprezentanţi ai sectorului privat şi cel puţin cinci reprezentanţi ai societăţii civile.

Statutul de membru se aprobă prin decizie a preşedintelui ADR, pe baza unei solicitări fundamentate primite din partea entităţii care doreşte a fi reprezentată în cadrul CNTD.

 

Formularul de înscriere în Consiliul Național pentru Transformare digitală este deschis tuturor organizațiilor interesate și poate fi accesat aici:

https://forms.gle/HrUiCW7Q8Yd6LCgU9

Activitatea CNTD se desfășoară prin intermediul grupurilor de lucru tematice.

Componența acestora se stabilește prin decizia președintelui ADR.

În cadrul Consiliului Național pentru Transformare Digitală au fost constituite grupuri de lucru tematice, prin decizie a preşedintelui ADR, acestea având în vedere următoarele teme:

cloud guvernamental

identitate electronică

transformare digitală

AI și big data

competențe digitale

facturare electronică

interoperabilitate

Platforma folosită pentru colaborarea în cadrul CNTD poate fi accesată aici:

https://cntd.e-guvernare.ro/

Regulament de Organizare și Funcționare
al CNTD

Sari la conținut