logo
Comunicat de presa privitor la masurile imediate pe care le aplica institutia noastra in aceasta perioada, in scopul prevenirii propagarii infectiei cu Coronavirus (COVID-19)

Va comunicam masurile imediate pe care le aplica institutia noastra in aceasta perioada, in scopul prevenirii propagarii infectiei cu Coronavirus (COVID-19), in conformitate cu indicatiile Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (din Hotararea nr. 6/09.03.2020):

1. Incepand cu data de 13 martie 2020, procedura de primire si eliberare a autorizatiilor pentru transportul international de marfa se va efectua doar prin sistem de curierat. Recomandam operatorilor de transport ca pentru primirea autorizatiilor necesare efectuarii transporturilor sa acceseze portalul SAET si sa selecteze ca mod de preluare - curier,  apoi sa plaseze comanda pentru preluarea plicurilor la firma de curierat preferata. Comanda va avea ca expeditor ADR, iar destinatarul va fi persoana juridica (denumirea firmei pentru care se preiau autorizatiile). Pentru returnarea autorizatiilor, operatorii pot opta pentru trimiterea acestora la sediul ADR prin firma de curierat, sau prin Posta Romana.

Precizam ca procedura de alocare a autorizatiei prin curier nu se modifica. Autorizatiile se aloca iar plicurile se pregatesc dupa ce operatorul de transport a transmis dovada platii prin email la adresa: autorizatii@e-licitatie.ro, SAET retinand temporar in custodie stampila dreptunghiulara folosita la personalizarea autorizatiilor.

2. Incepand cu data de 13 martie 2020, pentru utilizatorii SEAP, solicitarile de orice natura se vor solutiona numai online, astfel:

- Cererile de inregistrare, reinnoire, recuperare a certificatului digital sau diverse adrese se vor transmite prin intermediul emailului contact.companii@e-licitatie.ro, contact.autoritati@e-licitatie.ro sau prin intermediul solicitarilor de sistem disponibile dupa autentificare in sectiunea Solicitari catre SEAP.

- Pentru achizitionarea serviciilor precum pozitii de catalog, participari preplatite, notificari la evenimentele procedurii, notificari pe criterii de interes, servicii web, plata se va realiza prin virament bancar sau prin SEAP – plata securizata cu cardul bancar - in sectiunea disponibila dupa logarea in sistem.

- Plata recuperarii certificatului digital se va realiza doar prin virament bancar.

- Pentru cei care aleg ca modalitate de plata viramentul bancar, dovada platii impreuna cu cererile de atribuire a serviciilor preplatite se vor transmite la adresa de email plata@e-licitatie.ro.

- Asistenta tehnica in utilizarea SEAP se va realiza doar telefonic, prin intermediul emailului sau a solicitarilor transmise prin sistem.

3. Pentru achitarea taxelor/impozitelor, ADR ii invita pe cetateni sa acceseze cu incredere site-ul ghiseul.ro. Reamintim ca se aplica o reducere de 10% persoanelor care se achita de aceste plati pana la sfarsitul lunii martie.

 

Va multumim pentru cooperare,

Biroul de comunicare al Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei

 

Comunicatul de presa privitor la masurile imediate pe care le aplica institutia noastra in aceasta perioada, in scopul prevenirii propagarii infectiei cu Coronavirus (COVID-19) se gaseste aici.