Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Digital Innovation Hubs – Autoritatea pentru Digitalizarea României prelungește perioada de înscriere la procedura națională de selecție pentru Rețeaua EDIH

Perioada de înscriere la procesul național de selecție a centrelor de inovare digitală se prelungește până la data de 14 septembrie 2020.

Modificarea termenului limită vine în sprijinul entităților interesate să participe la selecția națională pentru Rețeaua Europeană de centre de inovare digitală. În același timp, prelungirea perioadei de înscriere oferă posibilitatea creșterii nivelului de calitate a aplicațiilor care urmează a fi depuse, fapt care ar trebui să se reflecte într-un număr cât mai mare de centre de inovare digitale care vor trece de această etapă a selecției.

Selecția centrelor de inovare digitală (DIH) care, în urma evaluării și deciziei Comisiei Europene, vor deveni membre ale Rețelei Europene reprezintă un pas esențial în implementarea cu succes a Programului Europa Digitală, primul program de finanțare din Cadrul Financiar Multianual dedicat sectorului digital.

Procesul a fost lansat de către Autoritatea pentru Digitalizarea României la data de 10 august 2020 și are ca scop selectarea unor  DIH-uri pregătite să susțină eforturile autorităților naționale și europene în accelerarea tranziției digitale. Mai multe informații privind procedura de înscriere și criteriile de evaluare sunt prezentate aici.

Astfel, entitățile interesate vor avea la dispoziție pentru depunerea candidaturilor o săptămână în plus față de termenul inițial, pană la data de 14 septembrie.

Pentru a afla mai multe informații despre rolul DIH-urilor și despre așteptările la nivel european de la o astfel de structură, vă recomandăm să consultați următorul anunț de pe site-ul ADR: https://www.adr.gov.ro/centrele-de-inovare-digitala-in-programul-europa-digitala-informatii-generale/ , în special documentul  European Digital Innovation Hubs in Digital Europe Programme.

Reamintim faptul că punctajul minim necesar pentru calificarea în selecția la nivel european este de 50 de puncte.

Pentru orice alte detalii referitoare la procesul de înscriere, ne puteți contacta la adresa: evaluare-dih@adr.gov.ro.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Sari la conținut