Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Emisarii digitalizării, „Digital Innovation Hubs” au fost selectați

Autoritatea pentru Digitalizarea României a finalizat procesul național de selecție a centrelor de inovare digitală care vor avea posibilitatea să devină membre ale Rețelei Europene și să participe la implementarea Programului Europa Digitală.

În urma definitivării procesului de evaluare, vă prezentăm lista finală a propunerilor ce urmează a fi comunicate Comisiei Europene:

Regiunea VestDIH Regiunea Vest România
Regiunea Nord VestTransilvania Digital Innovation Hub
 Hub de Inovație Digitală pentru Societate DIH4S
Regiunea Sud – Vest Oltenia:Hub Digital Inovativ Oltenia
Regiunea SudWallachia Hub
Regiunea Sud-Est:CityInnoHub
 Danube DIH
Regiunea Nord-EstDigital Innovation Zone
Regiunea CentruFIT – Digital Innovation Hub
 DIH- LAB4COM
Regiunea București– IlfovCybersecurity Hub CSH
 RO Tech Nation DIH

În urma analizării celor 4 contestații depuse de către reprezentanți ai Regiunii București-Ilfov referitoare la rezultatele evaluării naționale, acestea au fost respinse. Aplicațiile acestora au fost reanalizate, ținându-se cont de argumentele formulate, iar în data de 25 noiembrie 2020, rezultatele soluționării contestațiilor au fost comunicate fiecărui participant.

Deși plasată la finalul multor clasamente ale digitalizării, România are astfel prin DIH-urile selectate oportunitatea să facă pași concreți și strategici în direcția depășirii decalajului digital față de alte state europene. Evaluarea națională a DIH-urilor a permis certificarea unui real potențial de know-how pentru asigurarea la nivelul regiunilor de dezvoltare a celor 4 funcții esențiale pentru digitalizarea economiei: sprijin pentru identificarea investiților, instruire și sprijin în dobândirea competențelor digitale, testare înainte de investiție, crearea unui ecosistem pentru inovare și rețea.

Acest potențial trebuie utilizat si valorificat într-un mod cât mai eficient, în beneficiul socio-economic general. În acest sens, Autoritatea pentru Digitalizarea României și Ministerul Economiei vor rămâne implicate alături de Comisia Europeană în procesul de sprijinire și monitorizare a eforturilor EDIH ca ecosisteme de facilitare a tranziției digitale a economiei și administrației publice.

Eforturile de instituire a rețelei europene de centre de inovare digitală continuă, DIH-urile desemnate urmând să treacă printr-o evaluare a Comisiei Europene.

Pentru fiecare centru de inovare digitală desemnat de către statul membru, Comisia Europeană solicită o serie de informații utile în etapa europeană a selecției. În acest sens, în perioada următoare, vor fi organizate discuții bilaterale cu reprezentanții centrelor de inovare digitală care au trecut de procesul național de selecție pentru a clarifica aceste aspecte și pentru a discuta următorii pași, punctajul obținut și modalități de îmbunătățire a candidaturii.

Autoritatea pentru Digitalizarea României va continua să susțină dezvoltarea DIH-urilor românești și să promoveze capacitatea acestora de a deveni EDIH-uri cu o expertiză relevantă pentru economia regională, națională și europeană.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Sari la conținut