Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Ghișeul.ro poate fi utilizat de orice instanță din Romania care dorește să treacă la sistemul de plăți online

La nivelul platformei Ghișeul.ro s-a implementat o nouă facilitate de interconectare cu un serviciu public: cel aferent domeniului judiciar.

Platforma s-a interconectat cu portalul Curții de Apel Galați, astfel încât cetățenii din județele Galați, Brăila și Vrancea vor putea să achite taxele judiciare online, fără a mai fi necesară prezentarea dovezilor de plată în format fizic.

Astfel, se estimează ca plățile aferente celor peste 170.000 de dosare judecătorești anuale vor putea fi realizate prin mijloace electronice, în cadrul platformei Ghișeul.ro.

Achitarea taxelor judiciare se va face simplu, rapid și sigur prin Ghișeul.ro, nefiind necesară crearea unui cont de utilizator pentru efectuarea tranzacțiilor.

Procesul de plată se desfășoară în 3 pași:

  1. Primul pas: Introducerea datelor în formularul de pe site-ul Curții de Apel Galați – https://cagl.ro;
  2. Pasul doi: Redirecționarea către platforma www.ghiseul.ro, pentru efectuarea plății;
  3. Pasul trei: Înregistrarea plății, utilizatorul urmând să primească pe e-mail dovada realizării acesteia în Ghișeul.ro, confirmarea plății fiind transmisă direct catre sistemul informatic al Curții de Apel Galați.

Odată cu realizarea acestei interconectări, mecanismele informatice de tip API folosite în acest proces pot fi replicate pentru înrolarea oricărei instanțe din România, astfel încât cetățenii să scape de grija plăților și a dovezilor de plată prezentate în format fizic.

API este un acronim al Application Programming Interface, concept care desemnează instrumente software ce permit mai multor aplicații sau sisteme informatice să comunice și să schimbe date între ele.

Ghișeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de APERO – Asociația pentru Plăți Electronice din România.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Sari la conținut