Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Platforma Ghișeul.ro are un nou logo, ca urmare a concursului public de soluții grafice

Astăzi, 15 decembrie, Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță încheirea concursului public pentru noul logo al Ghișeul.ro, platforma oficială de plăți online a statului român.

Căștigătoarea concursului este propunerea grafică trimisă de Iulia Ștefănică, evaluată de juriul concursului drept cea mai relevantă, ușor de recunoscut și originală pentru identitatea vizuală a platformei Ghișeul.ro.

Logoul câștigător este foarte potrivit pentru proiectele la care lucrăm în prezent – aplicația mobilă Ghișeul.ro și versiunea 2.0 a site-ului www.ghiseul.ro. Aveam nevoie de o soluție grafică modernă, pe care am obținut-o prin acest concurs. Noul logo este vârful de lance al rebranding-ului platformei și va contribui la crearea unei imagini autentic digitale a Ghișeul.ro”, a precizat Octavian Oprea, președintele ADR.

Logoul este o monogramă G stilizată sub forma unui mic ghișeu izometric. Este simplu, astfel încât să fie ușor de declinat pe orice material – digital sau fizic. Cromatica rămâne în registrul ‘național, ca să fie cât mai clar că vorbim de un serviciu al statului român. Totuși, cele 3 culori sunt puțin virate în variante mai vesele, aprinse. Se vor adapta ușor stilul de ilustrație, animații, stil icons, kit UI etc.”, descrie Iulia Ștefănică propunerea grafică pe care a înaintat-o către juriu.

Noul logo reprezintă un pas esențial pentru ce ne dorim să realizăm mai departe – în următorii 3 ani, Ghișeul.ro va fi portalul pe care orice cetățean să poată găsi orice tip de plată pentru orice instituție publică. APERO este un organism reprezentativ pentru plățile electronice din România, iar obiectivul nostru este să simplificăm viața românilor”, a spus Ciprian Ghișe, Directorul Executiv al Asociației de Plăți Electronice din România.

Concursul s-a desfășurat în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie, iar premiul pentru autoarea logoului câștigător este de 3500 de euro, fonduri oferite de Asociația de Plăți Electronice din România (APERO).

Juriul care a analizat cele peste 400 de propuneri trimise pe adresa logo.ghișeul@adr.gov.ro a fost format din specialiști în design, branding și comunicare online, precum și din reprezentanți ai organizatorilor concursului:

 1. Sabina Chipară – designer tipografic, creează tipuri de literă și dezvoltă identități vizuale tipografice
 2. Lucia Ciucă – owner, Epyca Management
 3. Prof. univ. Dinu Dumbrăvician – designer, profesor al departamentului Design/UNArte București
 4. Ciprian Ghișe – director executiv, Asociația de Plăți Electronice din România
 5. Victor Kapra – consultant online și social media
 6. Cristian Manafu – Managing Partner Evensys, experiență de 22 de ani în media, comunicare și online
 7. Lector univ. Radu Manelici – designer, lector univ., director al Departamentului Design – UNArte
 8. Octavian Oprea – președinte, Autoritatea pentru Digitalizarea României
 9. Cristian Petre – Packaging & Brand Designer
 10. Radu Puchiu – co-fondator H.appy cities, fost consilier de stat pe probleme de IT&C și servicii publice online
 11. Andrei Radu – CEO și fondator GPeC, cea mai mare conferință e-commerce din Centrul și Estul Europei
 12. Dragoș Stanca – antreprenor, partener al ThinkDigital Group, fondator UPGRADE100 și președinte BRAT
 13. Tudor Turcu – coordonator Comunicare, Autoritatea pentru Digitalizarea României
 14. Andrei Turenici – designer grafic, co-fondator al studioului de design Daniel & Andrew
 15. Marina Zara – director Marketing și Comunicare, Metro România

Lansată în 2011, Ghișeul.ro este platforma oficială de plăți online a statului român. Platforma este administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), în parteneriat cu Asociația de Plăți Electronice din România (APERO). Ghișeul.ro este folosită de cetățeni și companii pentru a achita peste 350 de servicii publice oferite de 1000 de instituții și autorități. Sistemul informatic este accesibil non-stop. Platforma Ghișeul.ro se interconectează cu sistemele informatice ale instituțiilor publice partenere pentru a afișa obligațiile de plată ale utilizatorilor. De asemenea, platforma permite plăți fără autentificarea în contul de utilizator pentru o suită de servicii publice și amenzi.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Sari la conținut