Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Prin Ghiseul.ro vor putea fi achitate și plățile pentru toate serviciile comunitare de utilitate publică direct în platforma online, rapid, sigur și fără comisioane

În ședința Guvernului României de vineri, 14 august, a fost adoptată o Hotărâre ale cărei prevederi suplimentează categoriile de servicii a căror plată poate fi realizată prin platforma online Ghișeul.ro, administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Astfel, prin ghișeul virtual se pot realiza toate tipurile de plăți aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum și toate tipurile de plăți aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu.

Prin Hotărârea aprobată astăzi, Guvernul României face încă un pas important în direcția digitalizării sectorului public. Această Hotărâre contribuie la îmbunătățirea interacțiunii fiecărui cetățean cu statul și facilitează accesul la plata tuturor serviciilor comunitare de interes public. Prin această modificare legislativă, Ghișeul.ro devine un instrument și mai eficient pentru beneficiarii serviciilor publice, care de acum vor putea achita online contravaloarea unor servicii comunitare precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea. De asemenea, ulterior modificării actelor normative specifice, vor putea fi achitate inclusiv plăți aflate în strânsă legătură cu prestarea unor servicii publice, precum contravaloarea pașapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere. Toate serviciile din sectorul public vor putea fi integrate în platforma de plăți online Ghișeul.ro. Vom aduce astfel serviciile publice mai aproape de cetățeni”, a declarat Octavian Oprea, vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Sari la conținut