Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Record absolut de tranzacții pe Ghișeul.ro: 17.900 de plăți realizate într-o singură zi

Ziua de luni, 4 ianuarie, a marcat un nou record pentru platforma de plăți online Ghișeul.ro: 17.900 de tranzacții efectuate în doar 24 de ore. Valoare sumelor colectate este de 4.659.840 lei. Precedentul record, înregistrat pe 30 iunie 2020, a fost de 15.539 de plăți realizate cu succes, în contextul în care, în luna ianuarie a anului 2020, numărul maxim de plăți realizate într-o singură zi ajungea la 9000.

Această evoluție dovedește utilitatea măsurilor legislative și administrative inițiate de Autoritatea pentru Digitalizarea României pe parcursul anului 2020, prin care persoanele juridice și toate serviciile publice, locale și centrale, au fost integrate în Sistemul Național Electronic de Plată Online – Ghișeul.ro.

Bilanțul anului 2020 arată că au fost înregistrate peste 1 milion de tranzacții pe Ghișeul.ro, care au totalizat peste 430 de milioane de lei.

De asemenea, platforma a fost interconectată cu Spațiul Privat Virtual gestionat de Agenția Națională de Administrare Fiscală – doar această interconectare a generat încasări de 9 milioane de lei și peste 36.000 de tranzacții.

Creșterile procentuale ale anului 2020 față de anul 2019 pot fi rezumate astfel:

  • 55% creștere a numărului de utilizatori;
  • 220% creștere a numărului de tranzacții;
  • 290% creștere a sumelor colectate.

De la preluarea platformei de către ADR, au fost înregistrați peste 280.000 de noi utilizatori. În prezent, platforma are peste 777.000 utilizatori activi, care pot achita online peste 300 de servicii publice centrale și locale, toate cu zero comision.

Înregistrarea pe platforma Ghișeul.ro este simplă, rapidă și sigură. Vă reamintim că persoanele fizice beneficiază de 10% bonificație la plata taxelor și impozitelor locale până la data de 31 martie 2021.

Pe parcursul lui 2020, în Ghișeul.ro au fost introduse peste 60 de noi tipuri de plăți:

  • plăţile aferente prestării oricărui serviciu comunitar de utilitate publică;
  • contravaloarea permiselor de conducere;
  • plăţile pentru autorizaţiile de circulaţie provizorie;
  • plăţile pentru certificatul de înmatriculare;
  • taxele pentru emiterea paşapoartelor.

În prezent, în plus față de cele 560 de primării deja înregistrate, sunt în proces de înrolare peste 30 de orașe și peste 400 de comune în platforma Ghișeul.ro.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Sari la conținut