Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

ADR a organizat conferința de diseminare a rezultatelor proiectului “Platformă Software Centralizată pentru Identificare Digitală – PSCID”

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a organizat miercuri, 19 iulie, conferința de diseminare a rezultatelor proiectului “Platformă Software Centralizată pentru Identificare Digitală – PSCID”, cod MySMIS 2014+ 130599.

Astăzi marcăm un moment istoric pentru România. Livrabilul proiectului PSCID este aplicația mobilă ROeID, pe care am lansat-o împreună cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării încă din luna mai, într-o versiune beta de testare cu publicul. Am înregistrat deja peste 15.000 de descărcări în magazinele de aplicații Apple App Store și Google Play Store. Practic, 15.000 de români au acum identitate digitală, la cele mai înalte standarde de siguranță și funcționalitate. Construirea identității digitale a românilor este un pas esențial în debirocratizarea instituțiilor publice și simplificarea vieții românilor. Cetățenii vor putea, prin această aplicație, să acceseze cu o singură autentificare serviciile publice electronice ale statului român. Transformarea digitală a administrației publice centrale nu mai poate fi oprită. ROeID este a doua aplicație pentru mobil lansată de ADR anul acesta, după aplicația mobilă Ghișeul.ro, iar cele două aplicații sunt deja interconectate”, a subliniat Dragoș-Cristian Vlad, președintele ADR.

La eveniment au mai luat cuvântul Bogdan Dumea, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ionuț-Valeriu Andrei, director general al Companiei Naționale „Loteria Română” și Cosmin-Dragoș Niculescu, secretar general al ADR și manager al proiectului PSCID.

De asemenea, au fost prezenți la eveniment reprezentați ai instituțiilor implicate în dezvoltarea proiectului PSCID, precum Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Agenția Națională pentru Administrare Fiscală, Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Platforma Software Centralizată pentru Identificare Digitală (PSCID) asigură poarta de acces și primul punct de securizare a serviciilor electronice de eGuvernare. Prin implementarea PSCID, sunt generate modalități mai puternice și mai sigure de autentificare electronică pentru accesarea și utilizarea servicilor publice electronice și de gestionare unitară și centralizată a identităților electronice ale cetățenilor, credențialelor acestora și provizionarea identităților în sistemele țintă care oferă servicii electronice.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  ZIPPER SERVICES SRL.,

Citeste mai mult »
DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  Ebm-Papst Automovie &

Citeste mai mult »
Sari la conținut