Search
Close this search box.

ADR lansează în consultare publică metodologia de selecție a partenerilor din cadrul proiectului „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”

ADR lansează în consultare publică metodologia de selecție a partenerilor din cadrul proiectului „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”, aferent investiției I19 din Planul Național de Redresare și Reziliență – Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme, în valoare de 34 de milioane de euro.

Marți, 21 februarie 2023, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) lansează în consultare publică Metodologia de selecție a partenerilor în proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”.

Metodologia prezintă activitățile pe care trebuie să le desfășoare partenerii, criteriile de eligibilitate ale acestora, precum și cerințele minime pe care partenerii de formare profesională selectați vor trebui să le respecte în ceea ce privește platforma informatică, prin intermediul căreia se vor desfășura formarea și evaluarea competențelor angajaților din IMM-uri.

Metodologia poate fi accesată aici: https://www.adr.gov.ro/wp-content/uploads/2023/02/Metodologie-de-selectie-a-partenerilor_final.docx

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului, pe adresa de e-mail: secretariat.competente@adr.gov.ro.

Proiectul este finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta 7 „Transformare Digitală”, Operatiunea D. „Competențe digitale, capital uman și utilizarea internetului”, Investiția I19 – Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme.

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini transformarea digitală a minimum de 2000 – dar nu mai mult de 2200 – de întreprinderi mici și mijlocii prin consolidarea competențelor digitale ale angajaților acestora și specializarea forței de muncă în domenii tehnologice avansate. Angajații IMM-urilor își vor putea îmbunătăți nivelul de cunoștințe și competențe prin participarea la programele de formare în cele nouă domenii tehnice cheie.

În acest sens, Autoritatea pentru Digitalizarea României va derula o procedură competitivă, transparentă, nediscriminatorie și necondiționată de selectie de parteneri, în conformitate cu art. 28 din Ordonanța de urgență nr. 124/2021. Ca urmare a acestei proceduri, ADR va selecta parteneri (inclusiv, parteneri din state membre ale Uniunii Europene) care vor pune la dispoziție curricula și programele de formare ce pot răspunde cel mai bine nevoilor de îmbunătățire a nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților din IMM-urile care solicită acest sprijin în următoarele nouă domenii tehnice avansate:

  1. Internet of things
  2. Big data
  3. Cloud technologies
  4. Învățarea automată
  5. Inteligența artificială
  6. Automatizarea proceselor robotice
  7. Blockchain
  8. Cyber-Physical Systems
  9. Additive manufacturing