Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Alerte de securitate cibernetică în contextul escaladării conflictului militar din Ucraina

⚠️ În contextul invaziei militare din Ucraina, colegii noștri de la Directoratul National de Securitate Cibernetică ne îndeamnă să fim vigilenți în ceea ce privește verificarea surselor de informare online.

⛔️Echipa #DNSC a identificat deja trei site-uri găzduite în Rusia care copiază identitatea vizuală și o parte din conținutul unor instituții de presă cunoscute din România – News.ro și Capital.ro. Aceste site-uri sunt implicate în tentative de fraudă și dezinformare.

🔗Mai multe detalii găsiți aici:
https://dnsc.ro/citeste/alerta-site-uri-gazduite-in-rusia-impersoneaza-presa-romania

🤖De asemenea, în contextul escaladării conflictului militar din Ucraina 🇺🇦, un nou #malware distructiv numit HermeticWiper (alias KillDisk.NCV) este folosit activ pentru atacuri cibernetice care au ca țintă organizații guvernamentale și private, afectând factori de decizie, personal tehnic dar și pe utilizatorii obișnuiți.

🔗Mai multe detalii găsiți aici:
https://dnsc.ro/citeste/alerta-hermeticwiper-malware

❗️Vă rugăm să rețineți că atacurile cibernetice și tentativele de dezinformare prin #fakenews au ca numitor comun înșelătoriile.

☎️📧Dacă sesizați și alte inițiative periculoase, care au ca scop inducerea în eroare a utilizatorilor și dezinformarea, sunați la telefon – 1911 sau trimiteți un e-mail la alerts@dnsc.ro.

#alerts #cybersecurity

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Sari la conținut