Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Aproape 100.000 de noi utilizatori s-au înscris în luna ianuarie pe platforma Ghișeul.ro, administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României

Pe parcursul lunii ianuarie, 96.006 utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro, alegând să achite taxele locale și serviciile publice simplu, rapid și sigur. Este cel mai mare număr de utilizatori noi înscriși într-o singură lună de la crearea platformei, în anul 2011.

De asemenea, în ianuarie au fost înregistrate 335.921 de tranzacții, în valoare de 101.081.508 lei. Astfel, în prima lună a anului 2021, sumele colectate au reprezentat aproape un sfert din valoarea totală încasată pe tot parcursul anului 2020.

Un factor esențial, care reprezintă măsura sigură a succesului unui produs sau serviciu digital, este rata de adoptare. Numărul utilizatorilor este cel mai relevant benchmark al utilității și performanței. Cifrele creșterii exponențiale ale Ghișeul.ro arată cât se poate de clar că această platformă este cel mai de succes serviciu public electronic din România la acest moment. Ușurința în utilizare, dar și bonificația de 10% la plata impozitelor locale de persoanele fizice valabilă până la 31 martie au contribuit cu siguranță la acest nou record înregistrat de Ghișeul.ro”, a declarat Octavian Oprea, președinte interimar al Autorității pentru Digitalizarea României.

Ca urmare a modificărilor legislative inițiate de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) și adoptate de Guvernul României pe parcursul anului 2020, peste 300 de tipuri de plăți pentru administrațiile locale și centrale sunt disponibile în platformă. De asemenea, ulterior preluării platformei de către ADR, a fost adăugată posibilitatea înrolării persoanelor juridice în Ghișeul.ro.

Astăzi, numărul total al utilizatorilor Ghișeul.ro a depășit 870.000.

Ghișeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de APERO – Asociația pentru Plăți Electronice din România. 

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Sari la conținut