Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Autoritatea pentru Digitalizarea României a organizat evenimentul de prezentare a aplicației mobile Ghișeul.ro – mai simplu, mai rapid, mai sigur!

Marți, 31 ianuarie 2023, Autoritatea pentru Digitalizarea României a organizat evenimentul de prezentare a aplicației mobile Ghișeul.ro, disponibilă în magazinele de aplicații Apple și Google. Evenimentul a reunit reprezentanți ai Guvernului României, ai Parlamentului și ai companiilor private care au contribuit la dezvoltarea aplicației.

Digitalizarea reprezintă antidotul birocrației. Cel mai bun exemplu este aplicația mobilă Ghișeul.ro: pentru un utilizator care are deja cont, plata în aplicație durează maximum 30 de secunde. Am dezvoltat această aplicație – la fel ca întreaga platformă Ghișeul.ro – printr-un parteneriat public-privat care reprezintă un model de bună practică. Aplicația a reușit să depășească neîncrederea unora, fiind accesată și utilizată fără nicio problemă din primul moment al lansării. Și avem o dovadă foarte clară că românii aveau nevoie de acest instrument digital: în primele 30 de minute începutul evenimentului de azi, am înregistrat 1100 de descărcări doar în sistemul de operare Android”, a precizat Dragoș-Cristian Vlad, președintele ADR.

Datele vorbesc de la sine despre succesul aplicației mobile: am înregistrat deja 14.000 de instalări pe zi, de la lansare. Așadar, din 26 ianuarie avem peste 80.000 descărcări: 30.000 în sistemul de operare iOS și 50.000 pe Android. La nivel general, doar în luna ianuarie au fost create 85.000 de noi conturi, o medie constantă de aproape 3000 de noi utilizatori în fiecare zi. În această lună, platforma Ghișeul.ro a procesat 600.000 de tranzacții, cu o valoare totală de 200 de milioane de lei. Mulțumirile merg către toate echipele implicate (ADR, APERO, Indecosoft, Mastercard, Tremend, Centrul National CYBERINT) în realizarea acestui instrument digital de secol XXI”, a subliniat Dragoș Tohănean, vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României.

În intervenția sa video, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a declarat: „Mă bucur foarte mult că realizăm împreună acest pas istoric, care marchează o premieră. Mulțumesc ADR și tuturor celor care au pus umărul la acest proiect, știu cât de mult au muncit. De asemenea, le mulțumesc partenerilor privați care ne ajută să modernizăm statul român. Aplicația a fost utilizată de peste 100.000 de ori, din datele pe care le am și sunt convins că, împreună, digitalizăm România. România viitorului e la un pas distanță”.

În cadrul evenimentului, moderat de jurnalistul Lucian Mîndruță, au mai luat cuvântul Ciprian Ghișe, Director Executiv al Asociației de Plăți Electronice din România (APERO), Cosmin Vladimirescu, Country Manager România, Bulgaria și Croația la Mastercard, Ștefan Pătra, Vicepreședinte al Tremend, Sorin Costreie, Consilier de Stat în Guvernul României, deputatul George Tuță, Chestor al Camerei Deputaților, precum și Adrian RĂULEA, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. De asemenea, deputatul Sabin Sărmaș, președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, a transmis un mesaj video.

7 beneficii ale Ghișeul.ro pentru utilizator

  1. Economiseşti timp – plăteşti online, fără drumuri inutile la instituţii;
  2. Plăteşti când vrei, pentru că Ghişeul.ro este deschis non-stop;
  3. Ai ZERO comision la orice plată;
  4. Plăteşti în siguranţă – securitatea tranzacţiilor este garantată şi poţi verifica statusul operaţiunilor în orice moment;
  5. Primeşti confirmarea de plată pe e-mail, imediat ce tranzacţia e procesată;
  6. Ai trasabilitate – vezi toate tranzacţiile realizate de tine în istoricul de plăţi din aplicaţie;
  7. Accesezi oricând dovada plăţii, care este recunoscută juridic.

Lansată în 2011, Ghișeul.ro este platforma oficială de plăți online a statului român. Platforma este administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu APERO.

Aplicația mobilă Ghișeul.ro, disponibilă în Apple App Store și Google Play Store, a fost dezvoltată de compania Tremend, ca urmare a parteneriatului încheiat de ADR și Mastercard.

În 2022, am adăugat aproape 350 de mii de utilizatori, o creștere cu o treime a numărului total. Tot anul trecut, Ghișeul.ro a procesat peste 3,7 milioane de tranzacții, sumele colectate depășind 1,5 miliarde lei – o creștere cu 50% față de anul 2021.

1 milion de români – aproape două treimi dintre utilizatori – accesează platforma Ghișeul.ro de pe telefon, fapt care reprezintă o schimbare de paradigmă în interacțiunea cetățenilor și companiilor cu sectorul public.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  ZIPPER SERVICES SRL.,

Citeste mai mult »
DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  Ebm-Papst Automovie &

Citeste mai mult »
Sari la conținut