Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță reluarea activității Consiliului Național pentru Transformare Digitală, agora digitală care va consolida dialogul public privat pentru digitalizarea administrației

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunță reluarea activității Consiliului Național pentru Tranformare Digitală (CNTD) – organul consultativ al ADR, fără personalitate juridică, creat pentru consolidarea colaborării dintre sectorul public şi organizațiile mediului privat și ale societății civile.

Pe perioada pandemiei COVID-19, activitatea Consiliului Național pentru Transformare Digitală nu a putut fi susținută în ritmul și modalitatea pe care ADR le propusese la momentul lansării acestui for. Odată cu ridicarea restricțiilor generate de pandemie, activitatea CNTD va fi reluată.

Un pas esențial în procesul de transformare digitală a României este întărirea relației de colaborare între sectorul public și mediul privat. Acesta este motivul pentru care ADR anunță acum reluarea activității Consiliului Național pentru Transformare Digitală – un for consultativ, dar și un organism tehnic, în care instituțiile aflate în serviciul public, împreună cu organizațiile private din industria IT și societatea civilă, vor trasa parcursul corect către o Românie digitală și puternic conectată la statele partenere din UE și NATO.

Misiunea CNTD ca agora digitală este să dezbată și să determine pașii pe care administrația publică și industria IT din România trebuie să îi facă pentru a recupera decalajele dintre țara noastră și celelalte state europene.

CNTD va contribui la creșterea gradului de transparență a deciziilor administrației publice, asigurând informarea, consultarea și participarea activă a membrilor Consiliului în procesul de elaborare a documentelor strategice și a actelor normative cu efecte asupra procesului de transformare digitală a economiei și societății românești.

Viziunea ADR pentru dezvoltarea CNTD este consolidarea dialogului dintre public și privat, prin abordarea concertată a know-how-ului industriei IT&C, a celor mai recente cercetări în sfera tehnologiilor inovative și a direcțiilor de dezvoltare ale sectorului public.

Companiile care doresc să își reconfirme sau să obțină statutul de membru al CNTD pot face acest lucru accesând link-ul https://forms.gle/HrUiCW7Q8Yd6LCgU9 până la 21 iunie 2022, ora 18:00.

ADR are în vedere, pentru reactivarea CNTD, următorul calendar de implementare:

  1. 8 – 21 iunie – revalidarea membrilor existenți
  2. 8 – 21 iunie – finalizarea procedurii de înscriere a membrilor noi
  3. 21 iunie – definitivarea noilor grupuri de lucru din CNTD
  4. 22 iunie – prima ședință a CNTD

“Uniunea Europeană a deschis mecanismele de finanțare dedicate reechilibrării economice a continentului. În viziunea UE, digitalizarea este o componentă esențială. În acest context de reașezare a paradigmei economice și sociale la nivel european, CNTD trebuie să contribuie la conturarea viitorul digital al României. Misiunea CNTD ca agora digitală este să dezbată și să determine pașii pe care industria IT din România trebuie să îi facă pentru a recupera decalajele dintre țara noastră și celelalte țări europene”, a declarat Dragoș Vlad, președintele ADR.

Rolul CNTD este de a contribui la creșterea gradului de transparență a deciziilor administrației publice, asigurând informarea, consultarea și participarea activă a membrilor Consiliului în procesul de elaborare a documentelor strategice și a proiectelor de acte normative cu efecte asupra procesului de transformare digitală a economiei și societății românești.

În marja Consiliului Național pentru Transformare Digitală, se pot constitui grupuri de lucru tematice, prin decizie a preşedintelui ADR, acestea fiind pe teme precum: cloud-ul guvernamental, identitatea electronică, transformarea digitală, AI și Big Data, competențe digitale, interoperabilitate.

Din 2020 până în prezent, peste 300 de organizații din mediul privat și din societatea civilă au devenit membri ai CNTD.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  ZIPPER SERVICES SRL.,

Citeste mai mult »
DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  Ebm-Papst Automovie &

Citeste mai mult »
Sari la conținut