Search
Close this search box.

Autoritatea pentru Digitalizarea României organizează seminarul ”The Road Towards the European Open Science Cloud as seen from the National Level”, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în data de 20.10.2021.

Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj- Napoca, implementează proiectul „ Cadru Strategic pentru adoptarea și utilizarea de tehnologii

inovative în administrația publică 2021 – 2027 – soluții pentru eficientizarea activității”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

În contextul acestui proiect, cei doi parteneri, în colaborare cu Inițiativa națională privind cloud-ul pentru știința deschisă – RO-NOSCI și Open Science Knowledge Hub – UEFISCDI organizează în data de 20 octombrie a.c. evenimentul on-line „The Road towards EOSC as seen from the national level”. Atelierul este dedicat comunității de cercetare și inovare,  experților români și străini  interesați  de  cele  mai  recente  acțiuni  întreprinse  la  nivel  european  pentru  dezvoltarea Cloud-ului European pentru Știința Deschisă (European Open Science Could – EOSC).

Demersul este parte a unui amplu proces derulat în cadrul proiectului pentru dezvoltarea de recomandări strategice naționale care să susțină demersurile României de integrare în initiațivele europene  privind  Știința  Deschisă  (Open  Science)  și  calculul  de  înaltă  performanță  (High Performance Computing – HPC).

Cele două subiecte au o relevanță deosebită în această perioadă în care Uniunea Europeană își propune, atât prin următoarea etapă de finanțare 2021-2027, cât și prin direcțiile de dezvoltare tehnologică  trasate  pentru  Europa,  să  dezvolte  capabilități  sporite  de  îmbunătățire  a  vieții cetățenilor prin utilizarea pe scară largă a datelor științifice create la nivelul statelor membre și prin accelerarea progresului utilizând capacități noi de calcul de înaltă performanță pe teritoriul UE.

În mod particular, atelierul din data de 20 octombrie a.c. este dedicat subiectului dezvoltării Cloud- ului European pentru Știința Deschisă (European Open Science Cloud – EOSC) și acțiunilor demarate la nivel european și național (agenda mai jos), iar discuțiile vor contribui la identificarea celor mai bune modalitați în care România poate contribui la acest obiectiv european și iși poate spori integrarea în strategia UE în materie de dezvoltare științifică și tehnologică.

The Road towards EOSC as seen from the national level

Date: October 20th, 2021

11,00- 14.00 (Bucharest time); 10.00 – 13.00 (CET)

Location: Teams

AGENDA