Toate sistemele sunt funcționale.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Autoritatea pentru Digitalizarea României și Code for Romania lansează platforma online Jurnal Medical

Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu organizația neguvernamentală Code for Romania, lansează astăzi, 22 iulie a.c., platforma online jurnalmedical.ro, cel de-al șaselea serviciu digital livrat în contextul pandemiei COVID-19.

Jurnal Medical este o soluție digitală ale cărei principale beneficii, pentru cetățenii  României și autoritățile sanitare deopotrivă, sunt:

1.atenuarea suprasolicitării numerelor de urgență;

2.colectarea rapidă, constantă și în timp real a informațiilor medicale relevante, de la comunități mari de cetățeni din toată țara;

3.monitorizarea consistentă a stării de sănătate pentru utilizatorii platformei și pentru cei dragi lor, astfel încât să rămânem cu toții în siguranță.

Jurnal Medical este o aplicație în care fiecare cetățean român, indiferent de localitate, se poate înscrie pentru a-și monitoriza starea de sănătate. Contul de utilizator poate fi creat prin intermediul site-ului www.jurnalmedical.ro. După înregistrare, utilizatorul va avea posibilitatea de a completa datele aferente profilului său, pe cele ale membrilor familiei sau ale altor persoane pe care le are în grijă, urmând ca apoi să completeze formularele recurente de monitorizare.

Datele completate de utilizatorii aplicației sunt monitorizate de Ministerul Sănătății și de Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara, astfel încât potențialele focare să poată fi monitorizate și gestionate, și pentru ca noi toți să ne putem proteja mai bine de pericol.

Jurnal Medical este un proiect dezvoltat în parteneriat de Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, cu participarea Ministerului Sănătății și de către organizația Code for Romania, în cadrul programului Code for Romania Task Force. Platforma este administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Este esențial, mai ales în contextul creșterii numărului de cazuri din ultima perioadă, să dăm dovadă de responsabilitate. În aceste momente dificile, sistemul medical are nevoie de aliați. Împreună cu partenerii noștri de la Code for Romania, am livrat o platformă care are capacitatea de a reduce substanțial timpii de evaluare și de monitorizare ai focarelor de COVID-19 din țară. I-am avut în continuare alături de noi pe cei de la Code for Romania, care ne-au ajutat în elaborarea platformei Jurnal Medical, un instrument fundamental în gestionarea provocărilor medicale din starea de alertă. Vreau să subliniez faptul că datele cetățenilor sunt protejate de cele mai înalte standarde de siguranță. Această platformă contribuie decisiv la atenuarea efectelor pandemiei asupra unui sistem medical care, de peste 100 de zile, luptă fără încetare cu noul coronavirus. – a declarat Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță lansarea cererii de propuneri pentru „Sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale”, aferent Investiției I19 – Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță lansarea cererii de propuneri pentru „Sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale”, aferent Investiției I19 – Scheme dedicate perfecționării/recalificării

Citeste mai mult »
Sari la conținut