Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Consultarea publică pentru caietul de sarcini al soluției informatice din proiectul HUB de servicii MMPS se încheie în 7 zile

Beneficiarul proiectului HUB de servicii MMPS, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a publicat pe site-ul instituției caietul de sarcini pentru soluția informatică prevăzută în proiect. Aceasta este o etapă importantă în procesul de achiziție publică, prin care vor putea fi integrate în caietul de sarcini al sistemului informatic observații, completări sau recomandări formulate de companiile din piața IT. Consultarea publică asupra caietului de sarcini se încheie în 7 zile.

De-a lungul timpului, industria IT din România a criticat modul în care s-au scris caietele de sarcini pentru marile proiecte de digitalizare a administrației. Însă acest lucru s-a întâmplat mereu în momentul în care caietele de sarcini erau deja în procedura de licitație publică. Reprezentanții industriei IT au acum ocazia de a contribui cu propuneri și de a aduce îmbunătățiri unuia dintre cele mai importante proiecte de digitalizare ale statului român – HUB-ul de servicii publice al MMPS. Consultarea publică a caietului de sarcini este un instrument de transparentizare și de actualizare a proiectului tehnic, care prevede specificațiile minimale ale soluției informatice”, a declarat Octavian Oprea, președintele ADR.

Caietul de sarcini pus în consultare publică este disponibil la adresa http://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/anunturi/6397-anunt-implementare-sistem-informatic-integrat-01092021.

Propunerile pot fi transmise la adresele de email licitatii@mmuncii.gov.ro, carmen.tinta@mmuncii.gov.ro și cristina.burnar@mmuncii.gov.ro. Termenul limită pentru acest proces este 21 septembrie.

Soluția informatică din proiect va crea un singur punct de contact al cetățeanului cu instituțiile beneficiare, prin care vor fi posibile:

  • depunerea online a cererilor de beneficii și de servicii sociale
  • consultarea online a dosarelor de către orice cetățean sau companie
  • realizarea dosarelor electronice ale beneficiarilor de servicii sociale
  • optimizarea și modernizarea activității asistenților sociali, prin implementarea unui modul de management de caz, care va permite și introducerea datelor prin terminale mobile (pentru ancheta socială, de pildă)
  • verificări încrucișate care să asigure mecanisme de prevenție, de semnalare automată a suspiciunii de fraudă
  • interoperabilitatea sistemelor informatice în plan intern, național și european

Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de partener, împreună cu Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în calitate de lider de parteneriat și beneficiar, implementează proiectul „HUB de servicii MMPS – SII MMPS”, cod MySmis 130963.

Proiectul este finanțat din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, în cadrul Programul Operațional Competivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicației (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Obiectiv specific 2.3 Consolidarea aplicațiilor TIC pentru guvernare electronică, e‐learning, Acțiunea 2.3.1. Consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice dedicate serviciilor de e‐guvernare tip 2.0 centrate pe evenimente din viața cetățenilor și întreprinderilor, dezvoltarea cloud computing guvernamental și a comunicării media sociale, a Open Data şi Big Data.

Bugetul total al proiectului este 133.136.679,70 lei din care 20.613.613,22 lei este co-finanțarea eligibilă.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  ZIPPER SERVICES SRL.,

Citeste mai mult »
DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  Ebm-Papst Automovie &

Citeste mai mult »
Sari la conținut