Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

datelazi.ro, platforma dezvoltată de Code for Romania și Autoritatea pentru Digitalizarea României, aniversează un an

Platforma www.datelazi.ro, una dintre cele șase soluții digitale care fac parte din ecosistemul anti-COVID-19, dezvoltat în parteneriat de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) și Code for Romania, a împlinit joi, 25 martie, un an de la operaționalizare.

Platforma a fost realizată pro bono de către voluntarii Code for Romania în cadrul programului Code for Romania Task Force.

„Date la Zi este un exemplu de accesibilizare și transparentizare a informațiilor publice. Într-o situație excepțională cum este criza sanitară pe care o traversăm, cetățenii au nevoie de informații verificate, ușor de accesat și prezentate într-o formă grafică ușor de înțeles, pentru a fi la curent cu evoluția pandemiei. Această platformă este o ilustrare a conceptului de guvernare bazată pe date”, a declarat Octavian Oprea, președinte interimar al Autorității pentru Digitalizarea României. 

Datele deschise și transparența instituțională țin de normalitatea relației dintre stat și cetățeni. Cu cât statul comunică mai mult și mai bine cu cetățenii, cu atât mai mult avem cu toții de câștigat. Încă din primele zile ale pandemiei ne-am dat seama că informarea corectă și completă e o prioritate. Voluntarii noștri au construit în timp record Date la Zi – o soluție care oferă informații clar prezentate și ușor de vizualizat. Am reușit să obținem atunci datele de la autorități și să ne asigurăm că ele sunt actualizate zilnic. Credem că este un model pe care, prin parteneriatul cu ADR, putem să îl extindem și spre alte instituții ale statului român”, a declarat Bogdan Ivănel, președinte Code for Romania.

Seturile de date actualizate de două ori pe zi vizează:

  • Numărul persoanelor imunizate
  • Numărul dozelor de vaccin administrate
  • Numărul cazurilor confirmate
  • Numărul persoanelor vindecate
  • Numărul deceselor
  • Incidența cazurilor pe județe
  • Numărul cazurilor după vârstă

ADR, împreună cu echipa și voluntarii Code for Romania, a livrat un ecosistem de șase soluții online care să faciliteze accesul românilor la informații verificate, din surse oficiale, precum și la mijloace de întrajutorare validate, esențiale în perioada pandemiei: stirioficiale.ro, datelazi.ro, cetrebuiesafac.ro, diasporahub.ro, jurnalmedical.ro și rohelp.ro. În total, cele șase site-uri din ecosistem au înregistrat peste 40 de milioane de accesări.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  ZIPPER SERVICES SRL.,

Citeste mai mult »
DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  Ebm-Papst Automovie &

Citeste mai mult »
Sari la conținut