Search
Close this search box.

Investiția 1 – Demararea proiectului aferent Investiției 1 – Implementarea infrastructurii de Cloud Guvernamental finanțat prin PNRR, Componenta 7 – Transformare Digitală

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), în calitate de lider de parteneriat și beneficiar, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) în calitate de partener și beneficiar și Serviciul Român de Informații – Centrul Național Cyberint prin Unitatea Militară 0929 (SRI) în calitate de partener și beneficiar, împreună cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de coordonator de reforme și investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul Implementarea infrastructurii de Cloud Guvernamental finanțat prin PNRR în cadrul Investiției 1. „Implementarea infrastructurii de cloud guvernamental”.

Obiectivul general al proiectului este realizarea infrastructurii cloudului guvernamental, folosind tehnologii de ultimă generație, cu un înalt grad de securitate cibernetică, eficiente din punct de vedere energetic, necesare asigurării găzduirii de sisteme informatice publice centrale și interoperabilității acestora, într-un mod unitar și standardizat.

Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc:

  • Amenajarea și dotarea centrelor de date cu un nivel de reziliență caracteristic nivelului Tier IV/III by design;
  • Echiparea centrelor de date cu infrastructură și tehnologii cloud specifice IT&C și pentru schimbul de date (hardware și software);
  • Asigurarea comunicațiilor securizate folosind infrastructurile de comunicații de bandă largă operate de autoritatea publică abilitată la nivel național.

Valoarea totală a proiectului este de 1.866.155.400 lei fără TVA, din care 398.400.000 lei fără TVA reprezintă finanțarea acordată liderului ADR, 1.268.555.400 lei fără TVA reprezintă finanțarea acordată partenerului STS, iar 199.200.000 lei fără TVA reprezintă finanțarea acordată partenerului SRI.

Proiectul va fi implementat în perioada 30.06.2022 – 31.12.2025.

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

https://mfe.gov.ro/pnrr/

https://www.facebook.com/PNRROficial/

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE