Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Digital Innovation Hubs – Rezultatele procedurii naționale de selecție

În perioada 14 septembrie – 03 noiembrie 2020, procedura națională de selecție a centrelor de inovare digitală care, în urma deciziei Comisiei Europene, vor deveni membre ale Rețelei Europene, a continuat cu etapa evaluării aplicațiilor declarate admise în urma analizei dosarelor, conform anunțului.  

Autoritatea pentru Digitalizarea României dorește să felicite toți candidații pentru aplicațiile depuse, inițiativele propuse de aceștia dovedind o reală dorință de implicare în accelerarea transformării digitale a economiei și societății românești.  

Aplicațiile au fost analizate de către o comisie de evaluare formată din reprezentanți ai Autorității pentru Digitalizarea României și ai Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, respectând criteriile de evaluare prezentate. De asemenea, în acest proces, s-a ținut cont de necesitatea ca în fiecare regiune de dezvoltare să funcționeze cel puțin un centru european de inovare digitală. În situația în care într-o regiune, au existat mai multe candidaturi care au depășit pragul minim de 50 de puncte, au fost declarate admise maximum 2 DIH-uri, în funcție de punctajul obținut.

Astfel, rezultatele procesului de evaluare sunt următoarele:

                         CandidațiRezultate
I.Regiunea Nord-Vest
1.Transilvania Digital Innovation HubADMIS
2.Hub de Inovație Digitală pentru Societate DIH4sADMIS
II.Regiunea Vest
3.DIH Regiunea Vest RomâniaADMIS
III.Regiunea Sud-Vest
4Hub Digital Inovativ Oltenia  ADMIS
IV.Regiunea Sud
5.Wallachia HubADMIS
V.Regiunea Sud-Est
6.CityInnoHubADMIS
7.DanubeDIHADMIS
8.Digital Innovation Hub South-East RomaniaRESPINS
VI.Regiunea Nord-Est
9.Digital Innovation ZoneADMIS
10.Renew Digital Innovation HubRESPINS
VII.Regiunea Centru
11.FIT – Digital Innovation HubsADMIS
2.DIH-LAB4COMADMIS
VIII.Regiunea București – Ilfov
13ANAMOBRESPINS
14.Smart eHUB (Digital Innovation Smart eHUB)  RESPINS
15.Green Technology  RESPINS
16.Technology Enabled ConstructionRESPINS
17.Cybersecurity Hub – CSHADMIS
18.RO Tech Nation DIH    ADMIS

În conformitate cu procedura stabilită la nivel european, lista candidaților declarați admiși va fi comunicată reprezentanților Comisiei Europene. Vă reamintim faptul că, inițiativa Comisiei Europene este de a selecta și sprijini un singur EDIH (European Digital Innovation Hub) pe regiune, iar decizia evaluatorilor Comisiei nu va ține cont doar de experiența centrului, ci și de necesitatea atingerii unui echilibru geografic, tehnologic și sectorial.

În acest sens, Autoritatea pentru Digitalizarea României recomandă candidaților care vor depune proiecte pentru aceeași regiune să deschidă un dialog în vederea stabilirii unui parteneriat.  La nivel european, prezentarea unei propuneri comune poate ridica semnificativ șansele de a intra în rețeaua europeană de centre de inovare digitală.

De asemenea, având în vedere interesul comun pentru stimularea digitalizării, este recomandat ca centrele de inovare declarate admise să lanseze un apel de colaborare și cu ceilalți candidați din regiune, care pot contribui cu un nivel suplimentar de expertiză în diferite domenii. Astfel, calitatea serviciilor oferite de centrele de inovare digitală s-ar putea îmbunătății.

Termenul limită pentru depunerea contestațiilor este data de 16 noiembrie 2020. Acestea vor fi soluționate până pe 23 noiembrie 2020, iar rezultatele finale vor fi publicate în data de 26 noiembrie 2020.

Pentru transmitea contestațiilor vă rugăm să utilizaţi  adresa: evaluare-dih@adr.gov.ro.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Sari la conținut