Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Evenimentul de semnare a contractului de finanțare pentru proiectul Platformă Software Centralizată pentru Identificare Digitală – „PSCID”

Autoritatea pentru Digitalizarea României organizează marți, 1 septembrie 2020, începând cu ora 11:00, la Palatul Victoria, Sala Transilvania, evenimentul de semnare a contractului de finanțare pentru proiectul Platformă Software Centralizată pentru Identificare Digitală – „PSCID”. Proiectul este finanțat din Programul Operațional Competitivitate 2014–2020, Axa Prioritară 2 „Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.

Valoarea totală a proiectului este de 99,939,410.00 lei, din care 97,940,721.76 lei sunt fonduri structurale nerambursabile și 1,998,688.24 lei cofinanțare, beneficiarul fiind Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Scopul acestui proiect constă în realizarea platformei destinate identității electronice, care să asigure poarta de acces pentru serviciile electronice de eGuvernare. Astfel, se vor asigura instrumente și modalități mai puternice și sigure de autentificare electronică pentru accesarea și utilizarea serviciilor electronice publice și de gestionare unitară și centralizată a identităților electronice ale cetățenilor, credențialelor acestora și provizionarea identităților în sistemele țintă care oferă servicii electronice.

Unul dintre pilonii strategici ai activității Autorității pentru Digitalizarea României este Identitatea electronică care, ulterior semnării contractului de finanțare, va fi transpusă din concept în realitate. Implementarea acestui proiect reprezintă un moment de referință pentru procesul de transformare digitală a României și, mai ales, pentru îmbunătățirea interacțiunii dintre instituțiile publice și cetățean. 

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Sari la conținut