Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Ghișeul.ro va beneficia de o aplicație mobilă

Mastercard și Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au lansat, în această săptămână, demersul pentru dezvoltarea aplicației mobile Ghișeul.ro, instrumentul digital de ultimă generație și următorul pas pentru digitalizarea sectorului de plăți din România. Finanțată de Mastercard și dezvoltată alături Tremend Software Consulting, aplicația va integra toate standardele și reglementările de conformitate actuale, și va fi pusă gratuit la dispoziția ADR, pentru a fi utilizată apoi la scară largă pe teritoriul țării.

Aplicația mobilă Ghișeul.ro se adresează tuturor cetățenilor români, persoane fizice sau juridice, reprezentând cea mai sigură, modernă, rapidă și accesibilă soluție pentru achitarea taxelor și a impozitelor către statul român. Inițiativa dezvoltării acestui instrument vine ca răspuns la evoluția spectaculoasă a volumelor de plăți înregistrate pe platformă: numărul de tranzacții a crescut cu 230% în 2021 comparativ cu aceeași perioadă din 2020, în timp ce valoarea sumelor plătite a crescut cu 250% raportat la semestrul I al anului trecut.

Aplicația va pune la dispoziția utilizatorilor toate funcționalitățile platformei web Ghișeul.ro, care vor avea posibilitatea de a achita peste 300 de taxe și servicii publice, în orice moment și de oriunde. Aplicația mobilă va integra cele mai noi standarde de conformitate, tehnologii și opțiuni, de la înregistrare și autentificare biometrică la posibilitatea de înrolare carduri, istoricul tranzacțiilor, activarea notificărilor utile, opțiuni de filtrare informații și situația la zi a datoriilor și plăților, în materie de taxe, servicii sau amenzi.

“Începând de anul trecut, împreună cu echipa ADR, am reușit să introducem în sistem noi funcționalităţi care au generat beneficii pentru utilizatori, făcând ca plata taxelor şi serviciilor să fie mai uşoară, mai sigură şi mai rapidă. În continuare, scopul nostru este să livrăm o aplicație la fel de ușor de folosit precum aplicațiile rețelelor sociale, utilizate deja de milioane de români. Dezvoltarea acestei aplicații mobile reflectă preocuparea noastră pentru diversificarea serviciilor digitale și dorința constantă de a aduce platformele gestionate de statul român mai aproape de nevoile cetățenilor, prin utilizarea tehnologiilor inovative. Împreună, scoatem statul din statul la coadă și digitalizăm România”, a spus Octavian Oprea, Președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

„Odată cu dezvoltarea aplicației mobile Ghiseul.ro, parcurgem încă un pas în direcția digitalizării României, prin dezvoltarea acestei platforme, în care suntem implicați încă de la stadiul de idee, în urmă cu peste 10 ani, precum și pe parcurs, odată cu etapele sale de dezvoltare. Suntem bucuroși să susținem acest demers și să venim în întâmpinarea utilizatorilor, care vor putea acum să își verifice sau să plătească taxele și impozitele de pe telefonul mobil, în deplină siguranță, oricând și de oriunde. Totodată, prin acest proiect consolidăm angajamentul Mastercard ca partener al sectorului public, cu obiectivul de a contribui la creșterea gradului de incluziune și educație financiară în România, avansul plăților electronice și adopția noilor tehnologii”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

Aplicația mobilă Ghișeul.ro va fi disponibilă atât în Google Play, cât și în App Store, putând fi descărcată și utilizată în mod gratuit de către toți utilizatorii.

Peste 1 milion de utilizatori înscriși pe platforma Ghișeul.ro în 2021

Platforma Ghișeul.ro a devenit un proiect esențial pentru dezvoltarea digitală a României. Conform unui raport al Autorității pentru Digitalizării României, în perioada ianuarie – iulie 2021, în platforma Ghiseul.ro au fost înregistrate peste 1,7 milioane de tranzacții, toate cu zero comision pentru contribuabili, iar plățile efectuate prin Ghișeul.ro au totalizat peste 760 de milioane de lei.

###

Despre Mastercard

Mastercard, https://www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Coeficientul nostru de decență (DQ) este pilonul de bază al culturii care ne reprezintă și pe care se sprijină tot ceea ce facem în companie și în afara ei. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.

Despre Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR)

Înființată în 2020, Autoritatea pentru Digitalizarea României este vectorul transformării digitale a administrației publice. ADR are rolul de a realiza și asigură implementarea strategiilor și a politicilor publice în domeniul digitalizării. Mai multe informații sunt disponibile online la www.adr.gov.ro/adr/

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Sari la conținut