Toate sistemele sunt funcționale.

fiipregatit.ro

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Încă un record pentru Ghișeul.ro: platforma a colectat peste 1 miliard de lei în acest an

Astăzi, 30 decembrie 2021, Ghișeul.ro a depășit pragul de 1 miliard de lei sume colectate într-un an calendaristic.

Recordul plăților pe platformă este de 1.001.764.891,55 lei, sumă colectată din peste 2.600.000 de tranzacții.

Pe parcursul anului 2021, Autoritatea pentru Digitalizarea României a continuat eforturile de dezvoltare și promovare a platformei. Astfel, numărul de utilizatori activi Ghișeul.ro a depășit 1.138.000.

Plățile realizate de utilizatori în doar 12 luni depășesc, atât ca număr al tranzacțiilor, cât și ca sume colectate, cifrele înregistrate în perioada 2011-2021.

Ghișeul.ro a crescut în ultimul an mai mult decât în primii 9 însumați. Dacă între 2011 și 2021 numărul total de plăți prin platfomă a fost de 2.495.652, din ianuarie până pe 30 decembrie 2021 platforma a înregistrat 2.643.202 tranzacții. Un rezultat la fel de spectaculos este valoarea sumelor colectate. Din 2011 până în 2020, sumele tranzacționate prin Ghișeul.ro au însumat 903.944.418 lei, în timp ce în ultimele 12 luni am ajuns la peste 1 miliard de lei! Este evident că românii și-au schimbat comportamentul în relația cu statul român. La ADR noi lucrăm pe baza datelor, iar aceste date au întemeiat deciziile pentru dezvoltarea platformei de plăți online. Lucrăm deja la aplicația mobilă Ghișeul.ro și la versiunea 2.0 a platformei web www.ghiseul.ro”, a spus președintele ADR, Octavian Oprea.

Adăugarea de noi servicii publice și tipuri de plăți în platformă a contribuit decisiv la creșterea exponențială a utilizării sale și la suma record colectată în ultimele 12 luni.

Numărul de plăți efectuate fără autentificare în anul 2021 a depășit 1.580.000.

Totodată, numărul de plăți efectuate cu autentificare în 2021 a ajuns la peste 1.065.000.

Cele mai active 3 instituții în 2021, în funcție de valoarea sumelor colectate prin Ghișeul.ro, sunt:

 Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cu plăți realizate prin Spațiul Privat Virtual și contribuții de asigurări sociale aferente Declarației Unice – peste 477 milioane de lei;

 Imprimeria Națională, cu plăți pentru pașapoarte – peste 93 de milioane de lei;

 RAAPPS, cu plăți pentru permise auto și certificate de înmatriculare – peste 41 de milioane de lei.

Lansată în 2011, Ghișeul.ro este platforma oficială de plăți online a statului român. Platforma este administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), în parteneriat cu Asociația de Plăți Electronice din România (APERO). Ghișeul.ro este folosită de cetățeni și companii pentru a achita peste 350 de servicii publice oferite de 1000 de instituții și autorități. Sistemul informatic este accesibil non-stop. Platforma Ghișeul.ro se interconectează cu sistemele informatice ale instituțiilor publice partenere pentru a afișa obligațiile de plată ale utilizatorilor. De asemenea, platforma permite plăți fără autentificarea în contul de utilizator pentru o suită de servicii publice și amenzi.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând OMV Petrom Global

Citeste mai mult »
Sari la conținut