Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Login cu PSCID – toate serviciile publice de eGuvernare vor putea fi accesate prin identitatea digitală centralizată

Autoritatea pentru Digitalizarea României și Ministerul Fondurilor Europene au semnat astăzi, 1 septembrie, la sediul Guvernului României, contractul de finanțare pentru proiectul Platforma Software Centralizată pentru Identitate Digitală (PSCID). Semnarea contractului de finanțare s-a realizat prin semnătură electronică.

Prezent la eveniment, Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului, a întărit ideea că digitalizarea este o prioritate zero a Guvernului Orban: „Astăzi înregistrăm încă un pas în direcția digitalizării administrației, dar și în direcția creșterii absorbției fondurilor europene. Sperăm ca această platformă să contribuie decisiv la digitalizarea întregului proces administrativ”.

Astăzi facem un pas înainte în ceea ce înseamnă transformarea digitală a sistemelor autorităților publice naționale. Prin această platformă software centralizată, vom putea facilita accesul cetățenilor la o serie de servicii ale autorităților publice, în principal la cele 36 de evenimente de viață care sunt cuprinse în Programul Operațional Competitivitate pentru perioada 2014-2020”, a declarat Călin Bota, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș, a accentuat beneficiile acestui proiect: „ați folosit, probabil, autentificarea cu Facebook sau cu Google pentru diverse site-uri web. Așa va arăta PSCID-ul: vom intra pe site-ul unei instituții publice și, cu doar 2 click-uri, vom putea folosi serviciile publice digitale. Nu va fi nevoie de cont, vom alege să ne autentificăm prin PSCID. Vom da click pe «Login cu PSCID» și toate mecanismele de acces se vor transfera către această platformă. Este o metodă simplă, rapidă și sigură”. 

PSCID este un proiect esențial mai ales din perspectiva accentului pus pe siguranță și centralizare. Știm cât de importante sunt încrederea și securitatea când un cetățean accesează un serviciu online. Primul pas în acest proces este autentificarea. Astăzi, există servicii de autentificare diferite. Prin PSCID, vom regăsi toate aceste identități, care acum sunt separate și la niveluri de încredere distincte, într-un singur loc, în această platformă. Astfel, vom avea modalități puternice și sigure de identificare și autentificare electronică. Vom crește încrederea cetățeanului în acest tip de servicii și vom avea un prim pas absolut obligatoriu în accesarea unui serviciu public electronic. La acest moment, instituțiile publice oferă anumite tipuri de identități. Odată cu implementarea PSCID, ele nu vor dispărea, ci vor merge într-un Registru Electronic Național, iar fiecare cetățean va avea atașate mai multe tipuri de identități. De asemenea, securitatea este esențială în acest tip de proiect, pentru că vorbim de identitatea online a tuturor cetățenilor României. Ne dorim să creăm o platformă sigură, federalizată, pe care cetățeanul să poată să o utilizeze mai ușor, printr-un singur set de credențiale”, a conchis președintele ADR. 

Unul dintre pilonii strategici ai activității Autorității pentru Digitalizarea României este Identitatea electronică. Implementarea acestui proiect reprezintă un moment de referință pentru procesul de transformare digitală a României și, mai ales, pentru îmbunătățirea interacțiunii dintre instituțiile publice și cetățean. 

Proiectul PSCID este finanțat din Programul Operațional Competitivitate 2014–2020, Axa Prioritară 2 „Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.

Valoarea totală a proiectului este de 99,939,410.00 lei, din care 97,940,721.76 lei sunt fonduri structurale nerambursabile și 1,998,688.24 lei cofinanțare, beneficiarul fiind Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  ZIPPER SERVICES SRL.,

Citeste mai mult »
DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  Ebm-Papst Automovie &

Citeste mai mult »
Sari la conținut