Toate sistemele sunt funcționale.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Termenul pentru depunerea ofertelor în cadrul proiectului PSCID a fost prelungit până la data de 8 februarie

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), autoritate contractantă în cadrul proiectului Platformă Software Centralizată pentru Identitate Digitală (PSCID), a decis extinderea perioadei de depunere a ofertelor până la data de 08.02.2021, pentru a oferi operatorilor economici interesați posibilitatea de a-și construi și consolida ofertele.

Astfel, termenul inițial de depunere a ofertelor – 01.02.2021, ora 15:00 – a fost avansat până la data de 08.02.2021, ora 15:00.

Prelungirea intervalului de depunere a fost comunicată tuturor operatorilor economici interesați să participe la procedură printr-o notificare în platforma SEAP.

Proiectul ADR privind Platforma Software Centralizată pentru Identitate Digitală a fost contractat în luna septembrie a anului 2020 și este în curs de implementare. PSCID va permite asigurarea identității electronice unice a fiecărui cetățean care utilizează servicii electronice de e-guvernare.

În prezent, instituțiile publice oferă mai multe tipuri de identități, cu mai multe niveluri de încredere. Odată cu implementarea PSCID, aceste identități separate vor face parte dintr-un registru electronic național, centralizat, care va standardiza gradul de încredere la nivelul maxim.

PSCID este un proiect fundamental mai ales din perspectiva accentului pus pe siguranță și centralizare. Prin faptul că fiecare cetățean va putea accesa orice platformă publică online pe baza unui singur de credențiale, PSCID va reprezenta un instrument de bază în digitalizarea tuturor serviciilor publice.

Proiectul PSCID este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicației (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice dedicate serviciilor de e-guvernare tip 2.0 centrate pe evenimente din viața cetățenilor și întreprinderilor, dezvoltarea cloud computing guvernamental și a comunicării media sociale, a Open Data și Big Data.

Valoarea totală a proiectului este de 99.939.410 lei, din care 84.285.767,64 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate (POC), valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național 13.649.956,12 si valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului, în valoare de 1.998.688,24 lei.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Postări Asemănatoare

Anunț privitor la rezultatele finale ale concursului de ocupare a unui post de natură contractuală, în afara schemei de personal a instituției, în proiectul „Platformă Software Centralizată pentru Identificare Digitală – PSCID”, cod SMIS 2014+ MySMIS 130599

Vă prezentăm mai jos rezultatele finale ale concursului de ocupare a postului contractual din cadrul proiectului „Platformă Software Centralizată pentru Identificare Digitală – PSCID”, cod

Citeste mai mult »