Planul Național de Redresare și Reziliență

Prezentare

Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) este conceput așa încât să asigure un echilibru optim între prioritățile Uniunii Europene și necesitățile de dezvoltare ale României, în contextul recuperării după criza COVID-19 care a afectat semnificativ țara, așa cum a afectat întreaga Uniune Europeană și întreaga lume.

Obiectivul general al PNRR al României este corelat în mod direct cu Obiectivul general al MRR3, așa cum este inclus în Regulamentul 2021/241 al Parlamentului European și al Consiliului, din 12 februarie 2021, art.4.
Astfel, obiectivul general al PNRR al României este dezvoltarea României prin realizarea unor programe și proiecte esențiale, care să sprijine reziliența, nivelul de pregătire pentru situații de criză, capacitatea de adaptare și potențialul de creștere, prin reforme majore și investiții cheie cu fonduri din Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Obiectivul specific al PNRR este și el corelat cu cel al mecanismului, detaliat în Regulament, și anume de a atrage fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană prin NextGenerationEU în vederea atingerii jaloanelor și a țintelor în materie de reforme și investiții.

Avertizor de integritate. Persoanele interesate să formuleze posibile sesizări în legătură cu nereguli sau fraude identificate în procesul de implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență de către ADR, le vor transmite la adresa de e-mail: antifrauda@adr.gov.ro sau direct către OLAF (https://anti-fraud.ec.europa.eu/olaf-and-you/report-fraud_en#how-to-report-to-olaf)  și DLAF (https://antifrauda.gov.ro/w/sesizeaza-un-caz-de-frauda-cu-fonduri-europene/) .

Proiecte în desfășurare

Migrarea aplicațiilor și sistemelor informatice în cloud

Migrarea aplicațiilor și sistemelor informatice în cloud – i2 –     Sectiune în actualizare…

Cloudul Guvernamental

Cloudul Guvernamental –     Sectiune în actualizare…

Automatizarea proceselor de lucru în administrația publică​

Automatizarea proceselor de lucru în administrația publică –     Sectiune în actualizare…

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri

Planul Național de Redresare și Reziliență Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri     Beneficiarul proiectului: Autoritatea pentru Digitalizarea RomânieiProiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)…

Dezvoltări de funcționalități ale SEAP finanțate prin PNRR – Servicii de dezvoltare software

Planul Național de Redresare și Reziliență Prezentare reforme și investiții din PNRR cu impact în SEAP                           Dezvoltări…

Planul Național de Redresare și Reziliență