Toate sistemele sunt funcționale.

Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Toate sistemele sunt funcționale.

Pentru o navigare în condiții optime pe acest site recomandăm utilizarea unui browser web actual, dumneavoastră utilizati Internet Explorer care nu suportă elementele moderne utilizate în construția acestui site. Recomandăm: Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Participarea președintelui ADR, Dragoș-Cristian Vlad, la Romanian Digital Day, eveniment găzduit în premieră de Parlamentul European

Dragoș-Cristian VLAD, președintele ADR, a participat la Bruxelles la reuniunea Romanian Digital Day. În intervenția sa, președintele ADR a subliniat contribuția Autorității la eforturile de transformare digitală a administrației și economiei, alături de partenerii instituționali.

Referindu-se la #CloudulGuvernamental, președintele #ADR a precizat că acesta este livrabilul fundamental al investițiilor din #PNRR pentru transformarea digitală a României, care va reuni într-o arhitectură informatică sigură și consolidată instituțiile administrației publice.

De asemenea, președintele Vlad a reiterat faptul că, în cadrul Investiției 19 – Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme – ADR a lansat apelul pentru un program care va facilita angajaților din peste 2000 de #IMM-uri dezvoltarea de competențe digitale, în funcție de nivelul lor de pregătire și de necesitate.

Angajații din mediul privat vor putea învăța și folosi, grație acestui program, tehnologii vor contribui decisiv la transformarea digitală economiei în următorii ani, de tipul Internet of Things #IoT, #CloudComputing, inteligența artificială #AI, #blockchain, machine learning #ML sau #BigData.

Finanțarea de peste 30 de milioane de euro a programului este asigurată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale (#OIPSI).

Programul va fi completat de un proiect similar, adresat instituțiilor publice, ale cărui rezultate vor avea în vedere consolidarea competențelor digitale pentru peste 30.000 de funcționari publici.

Dezvoltarea competentelor digitale este esențială pentru evoluția către România 2.0 – o Românie digitală și eficientă, în care profesioniștii din mediul privat și din sectorul public își îmbunătățesc productivitatea cu ajutorul tehnologiilor și instrumentelor de lucru inovative.

La evenimentul organizat de europarlamentarul Victor Negrescu și găzduit de European Parliament au participat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, reprezentanți din partea Comisiei Europene, Parlamentului European, Guvernului României și Parlamentului României, dar și cei mai relevanți actori în domeniul digital din România, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile.

Dezvoltând competențele digitale și utilizând cele mai noi tehnologii, #DigitalizămRomânia

Distribuie:

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
Print

Postări Asemănatoare

DTD

Anunţ de selecţie a auditorilor

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă lansarea procedurii  de selecţie a auditorilor pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de autorizare a centrului de date aparţinând  ZIPPER SERVICES SRL.,

Citeste mai mult »
Sari la conținut